Een vaatlaser/IPL kan gebruikt worden voor verschillende vaatafwijkingen. Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Rosacea is een vorm van couperose gecombineerd met acne. Dan kunnen er ook puisten op de huid zichtbaar zijn.

Ook kunnen er losse rode vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn. Deze worden ook wel spinnetjes ‘spider naevi’ of tele’s ‘teleangiëctastieën’ genoemd. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Soms word je geboren met rode huidkleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet.

Deze blijvende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt en meer weerstand krijgt.

 

Hoe werkt een vaatlaser?

De behandeling van (kleine) vaatafwijkingen met Asclepion QuadroStar systeem is veilig en zeer effectief in het gebruik. Door de hoge energie van deze laserstraal worden selectief de kleine bloedvaatjes vlak onder de huid verhit. Doordat deze behandeling met een hele fijne laserpen wordt uitgevoerd, is het laserlicht alleen op het haarvaatje gericht, zodat het omliggende huidweefsel onaangetast blijft. De vaatwanden gaan door de warmte aan elkaar kleven en zal het vaatje na 2 weken minder zichtbaar zijn.

Wanneer geschikt voor vaatlaser?

De Yellowlaser kan gebruikt worden op lichte huidtypen. Wanneer de huid zongebruind is zal er gewacht moeten worden tot dat de huid weer haar eigen huidskleur heeft. De laserbehandeling kan toegepast worden op zowel het lichaam als het gezicht.

Behandelingen met de Yellowlaser zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen (ouder dan 1 jaar)

Richtlijnen voor de behandeling

  • Bij het intakegesprek dient de huid schoon te zijn zodat de huidtherapeut de huid goed kan beoordelen.
  • Wanneer er tijdens de behandelperiode een koortslip ontstaat, antibioticakuur gebruikt wordt of een zwangerschap optreedt moet dit gemeld worden bij de huidtherapeut en zal er op dat moment geen behandeling plaats kunnen vinden.
  • De huid mag 4 weken voor de behandeling niet aan de zon blootgesteld worden. Hoe bruiner de huid door de zon, hoe meer risico er is op donkere en of lichte vlekken tijdens en na de behandeling. Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crèmes. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een anti zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.

Tijdens de behandeling Er zal eerst gevraagd worden naar eventueel medicijnengebruik of andere bijzonderheden. De huidtherapeut zal de huid reinigen met huidalcohol 70%. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit huidpotlood. U krijgt een donkere bril om uw ogen tijdens de laserbehandeling te beschermen. De kleine laserkop wordt op de huid geplaatst. U voelt lichte prikjes, te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aanschiet en warmte. Bij de één is dat gevoeliger dan bij de ander, maar doorgaans wel goed te verdragen.

Na afloop brengt de huidtherapeut verkoelende crème en zonnebrandcrème aan. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het behandelgebied.

Advies na de behandeling

  • Het behandelend gebied zal wat rood en gezwollen zijn en branderig aanvoelen. Ga niet na de behandeling zwemmen, naar de sauna of sporten.
  • Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan die ongeveer na een week afschilferen. Belangrijk is om hier niet aan te krabbelen of te scrubben want dit vergroot de kans bestaat op littekenvorming.
  • Om het ontstaan van risico’s of complicaties te verkleinen wordt er geadviseerd om de huid niet bloot te stellen aan de zon/zonnebank en dagelijks een anti zonnebrandcrème spf30-50 te gebruiken. Zo wordt er voorkomen dat er donkere of lichte vlekken ontstaan.

Verwachte resultaat

Doorgaans zullen er 2-3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het is echter niet altijd mogelijk om de huid geheel vlekkeloos te krijgen. Soms zijn er vaatjes zo verwijd dat deze te sterk zijn voor de laser. Dit wordt tijdens het intakegesprek met u besproken. Om het gewenste resultaat te behalen is het belangrijk consequent elke 3-4 weken een laserbehandeling te ondergaan.

Het is mogelijk dat er bepaalde factoren meespelen waardoor een vaatafwijking weer terug komt. De grootste factoren waar u rekening mee dient te houden zijn: zongedrag, roken en het ouder worden.

Om een goed resultaat te behouden wordt er geadviseerd jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Kosten en vergoeding

Tijdens het intakegesprek zal met u de prijs worden afgesproken voor het te behandelen gebied. De meeste zorgverzekeraars zien dit als een cosmetische behandeling maar er zijn enkele zorgverzekeraars die een deel of een gehele vaatlaserbehandeling vergoeden.

Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Locatie en contact

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken
dan kan dat door te bellen of mailen.

Huidtherapie Breevaart is gelegen midden in Almkerk en
in Werkendam en er is voldoende ruimte om te parkeren
indien u met de auto komt.

Zowel de praktijk in Almkerk als Werkendam zijn rolstoeltoegankelijk en de behandelruimtes zijn gevestigd op de begane grond.

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

Telefoon     06 - 122 798 13
E-mail     info@huidtherapiebreevaart.nl

Adres & Contact

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

☞   info@huidtherapiebreevaart.nl
☏  06 - 122 798 13

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag en er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

//