Bij huidtherapie Breevaart worden er verschillende chemische peelings en TCA peelings toegepast om de huid weer te laten stralen.

Door een chemische peeling zal de huidconditie verbeteren en zullen verschillende huidproblemen aangepakt worden. De huidtherapeut baseert de keuze voor een peeling aan de hand van het huidprobleem en de wensen van de cliënt.

Hoe werkt een peeling?

Er zijn milde tot intensieve peelings met verschillende doeleinden.

Een chemische peeling of ook wel fruitzuurpeeling genoemd bevat natuurlijke zuren die de bovenste huidlaag doet vernieuwen. De peeling dringt in de huid waar de huidcellen los van elkaar worden gemaakt. Hierdoor zal de huid gaan afschilferen en zal de huid er egaler uit zien.

Bij een TCApeeling geldt hetzelfde alleen zal dit intensiever zijn met nog meer een gladmakend effect op de huid.

Welke huid is geschikt voor een peeling?

Voor ieder huidtype en huidskleur is er een geschikte peeling. De keuze van het soort peeling hangt af van de huidconditie en huidprobleem.

Enkele indicaties voor een peeling zijn: doffe huid, rokershuid, acne, pigmentvlekken, grove poriën, acnelittekens en fijne lijntjes. Richtlijnen voor een peeling behandeling

 • Bij het intakegesprek dient de huid vrij te zijn van make-up zodat de huidtherapeut de huid goed kan beoordelen.
 • Gebruik van geadviseerde huidproducten via de huidtherapeut is sterk aanbevolen om zo complicaties na de behandeling te voorkomen en het resultaat sneller te bereiken.
 • De huid mag 1 week voor de behandeling niet gescrubd worden.
 • Wanneer er tijdens de behandelperiode een koortslip ontstaat, antibioticakuur gebruikt wordt of een zwangerschap optreedt zal dit gemeld moeten worden bij de huidtherapeut, er zal op dat moment geen behandeling plaats kunnen vinden.
 • De huid mag 4 weken voor de behandeling niet aan de zon blootgesteld worden. Hoe bruiner de huid door de zon, hoe meer risico er is op donkere en of lichte vlekken tijdens en na de behandeling. Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crèmes. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een anti zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.

Tijdens de behandeling

Er zal eerst gevraagd worden naar eventueel medicijngebruik of andere bijzonderheden. De huid wordt gereinigd met een geschikte cleanser. De huid wordt daarna voorbereid met een speciale prepper zodat de peeling dieper in de huid kan trekken.

De peeling wordt per laagje aangebracht. Op dit moment zal de huid wat gaan prikkelen en/of branden. De reactie van de huid is per persoon verschillend en de ene persoon vindt een peeling op de huid vervelender dan de ander.

Na enkele minuten zal de peeling indien nodig geneutraliseerd worden waardoor het prikkende gevoel stopt. Daarna worden er nog enkele crèmes aangebracht en als laatste een anti zonnebrandcrème spf50.

Advies na de behandeling

 • Na de behandeling zal de huid er rood uit zien en strak aanvoelen.
 • Rond 3 dagen na de behandeling zal de huid (licht) gaan schilferen. Dit kan een week duren.
 • Tijdens de peelingkuur mogen er alleen producten gebruikt worden die de huidtherapeut adviseert.
 • Bij roodheid van de huid kunnen er beter dingen vermeden worden zoals make-up, zwemmen, sauna, sporten en scrubben.
 • Om het ontstaan van risico’s of complicaties te verkleinen wordt er geadviseerd om de huid niet bloot te stellen aan de zon en dagelijks een anti zonnebrandcrème spf30-50 te gebruiken. Zo wordt er voorkomen dat er donkere of lichte vlekken ontstaan.
 • Als er korstjes ontstaan op bepaalde plaatsen waar de peeling dieper doorgedrongen is, niet aan de korstjes krabbelen en neem contact op met de huidtherapeut voor extra advies.

Verwachte resultaat

Wanneer er een huidprobleem is wordt er altijd geadviseerd om peelings in kuurverband te ondergaan. Een kuurverband bestaat uit 4-6 behandelingen elke 2 weken of 4 weken. Dit ligt aan hoe diep de peeling gaat.

Het resultaat van een peeling kan zijn een betere huidstructuur, minder doffe huid en een huidprobleem zoals acne of hyperpigmentaties kunnen verminderd zijn.

Kosten en vergoeding

Bij sommige huidindicaties is er een mogelijkheid om vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding te krijgen. Eerst wordt de betaling bij Huidtherapie Breevaart voldaan, waarna u een factuur krijgt die u kunt opsturen naar uw verzekering.

Locatie en contact

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken
dan kan dat door te bellen of mailen.

Huidtherapie Breevaart is gelegen midden in Almkerk en
in Werkendam en er is voldoende ruimte om te parkeren
indien u met de auto komt.

Zowel de praktijk in Almkerk als Werkendam zijn rolstoeltoegankelijk en de behandelruimtes zijn gevestigd op de begane grond.

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

Telefoon     06 - 122 798 13
E-mail     info@huidtherapiebreevaart.nl

Adres & Contact

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

☞   info@huidtherapiebreevaart.nl
☏  06 - 122 798 13

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag en er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

//