Goedaardige huidtumoren zijn gezwelletjes die tot uiting komen door een opeenhoping van cellen en weefsels. Vaak worden deze gezwelletjes op oudere leeftijd gezien maar het kan ook bij jongere mensen voorkomen. Het ontstaan van zo’n goedaardige huidtumor is vaak niet duidelijk. Wel is bekend dat overmatige blootstelling aan zonlicht, ouder worden en erfelijke aanleg een rol kunnen spelen bij het ontstaan ervan. Ook kan het te maken hebben door schuring van kleding of het dragen van een ketting.

Fibromen, oftewel steelwratten, zijn vaak gelokaliseerd op de oogleden, hals, oksels, onder de borsten en liezen. Deze wratten zijn goedaardig bindweefsel en variëren van grootte en kleur.

Een goedaardige huidtumor is onschuldig en niet besmettelijk, maar vaak als er een aantal zijn is de kans groot dat er in de loop der jaren meerdere komen. Voet- en handwratten zijn wel besmettelijk en worden overgebracht door contact met iemand die wratten heeft. Uit cosmetisch oogpunt wordt er vaak gekozen om de wratten te laten verwijderen voor een gladde en egale huid.

 

Hoe werkt een laserbehandeling?

De behandeling van wratjes met het Asclepion QuadroStar systeem is veilig en zeer effectief in het gebruik. De kleine laserkop zorgt er voor dat de huidtherapeut heel nauwkeurig het wratje kan aantippen.

Door de warmte uit de laserbundel zal het wratje coaguleren (verbranden). Hierdoor valt het wratje er na een aantal dagen af en is de huid eronder onbeschadigd.

Wanneer geschikt voor lasertherapie?

De Yellowlaser kan gebruikt worden op lichte huidtypen. Wanneer de huid zongebruind is zal er gewacht moeten worden tot dat de huid weer haar eigen huidskleur heeft. De laserbehandeling kan toegepast worden op zowel het lichaam als gezicht.

Verschillende goedaardige huidtumoren en wratten kunnen verwijderd worden zoals:

  • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)
  • Verheven lentigo solaris (ouderdomsvlekken)
  • Steelwratjes (fibromen)
  • Donkere wratjes bij donkere huid (dermatosis papulosa nigra)
  • Gele cholesterol ophopingen bij oogleden (Xanthelasma)
  • Talgkierbultjes (talgklierhyperplasie)
  • Voetwratten (verruca plantares)
  • Hand/gewone wrat (verruca vulgaris)

Richtlijnen voor de behandeling

  • Bij het intakegesprek dient de huid schoon te zijn zodat de huidtherapeut de huid goed kan beoordelen.
  • Wanneer er tijdens de behandelperiode een koortslip ontstaat, antibioticakuur gebruikt wordt of een zwangerschap optreedt kan er op dat moment geen behandeling plaats vinden en zal dit gemeld moeten worden bij de huidtherapeut.
  • De huid mag 4 weken voor de behandeling niet aan de zon blootgesteld worden. Hoe bruiner de huid door de zon, hoe meer risico er is op donkere en of lichte vlekken tijdens de behandeling.
    Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crèmes. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een anti zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.

Tijdens de behandeling

Er zal eerst gevraagd worden naar eventueel medicijnengebruik of andere bijzonderheden.

De huidtherapeut zal de huid reinigen met huidalcohol 70%. U krijgt een donkere bril om uw ogen tijdens de laserbehandeling te beschermen.

De kleine laserkop wordt op de huidlaesie geplaatst. U voelt lichte prikjes, te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aanschiet en warmte. Bij de één is dat gevoeliger dan bij de ander, maar doorgaans wel goed te verdragen.

Na afloop brengt de huidtherapeut verkoelende crème en zonnebrandcrème aan. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied maar doorgaans duurt het enkele minuten.

Advies na de behandeling

  • De laesie zal grijs/wit/zwart verkleuren en hard aanvoelen.
  • De laesies in het behandeld gebied zal na 1 week van de huid vallen. Belangrijk is om hier niet aan te krabbelen of te scrubben waardoor er meer kans bestaat op littekenvorming.
  • Om het ontstaan van risico’s of complicaties te verkleinen wordt er geadviseerd om de huid niet bloot te stellen aan de zon/zonnebank en dagelijks een anti zonnebrandcrème spf30-50 te gebruiken. Zo wordt er voorkomen dat er donkere of lichte vlekken ontstaan.
  • Vermijdt de zon gedurende 4 weken na iedere behandeling.

Verwachte resultaat

Doorgaans zullen er 1 tot 3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het is belangrijk om consequent elke 3-4 weken een laserbehandeling te ondergaan.

Kosten en vergoeding

Tijdens het intakegesprek zal met u de prijs worden afgesproken voor het te behandelen gebied. De meeste zorgverzekeraars zien dit als een cosmetische behandeling en zal er geen vergoeding gegeven worden.

 

Locatie en contact

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken
dan kan dat door te bellen of mailen.

Huidtherapie Breevaart is gelegen midden in Almkerk en
in Werkendam en er is voldoende ruimte om te parkeren
indien u met de auto komt.

Zowel de praktijk in Almkerk als Werkendam zijn rolstoeltoegankelijk en de behandelruimtes zijn gevestigd op de begane grond.

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

Telefoon     06 - 122 798 13
E-mail     info@huidtherapiebreevaart.nl

Adres & Contact

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

☞   info@huidtherapiebreevaart.nl
☏  06 - 122 798 13

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag en er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

//