Bij huidtherapie Breevaart wordt er behandeld met de laser die al jaren lang de ‘gouden standaard’ is onder het laserontharen. De Light Sheer Diode laser. Hierdoor kan overmatige beharing in het gezicht en lichaamsbeharing goed behandeld worden.

Overmatige beharing in het gezicht kan het gevolg zijn van hormonale disbalans, medicatie en erfelijke aanleg. De meest voorkomende overbeharingsproblemen zijn hirsutisme en hypertrichose. Bij hirsutisme ontstaan er haren bij vrouwen op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben. Hypertrichose wordt aangeduid als bovengemiddelde haargroei op plaatsen waar normaal al haren groeien.

Overmatige haargroei kan als heel vervelend worden ervaren maar tegenwoordig is er iets aan te doen!

Hoe werkt laserontharen?

In het haartje bevindt zich pigment oftewel melanine. De behandelkop geeft een energielaserstraal af die geabsorbeerd wordt door het pigment in het haarzakje. Hierdoor wordt er warmte ontwikkeld van ongeveer 70 graden waardoor het zakje opwarmt en afsterft. Of het haarzakje geen nieuw haartje meer kan produceren ligt aan de haargroeifase.

Er zijn 3 verschillende haargroeifases waarbij laserontharen alleen effectief is als de haren zich in de ‘anagene fase’ bevinden. In de ‘anagene fase’ zit de haar vast aan de wortel van het haarzakje. Dit is echter niet te zien vanaf de buitenkant van de haar waardoor er dus meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om de haren te verwijderen.

Wanneer geschikt voor laserontharing?

Het meest effectief zijn gepigmenteerde, normaal tot dikke haren. Hoe meer pigment in het haarzakje hoe meer absorptie er plaats vindt en dit resulteert in meer kans op vernietiging van het haarzakje. Hele dunne, blonde, grijze of rode haren zijn niet geschikt voor laserontharing in verband met het ontbreken van donker pigment in het haarzakje. Huidtherapie Breevaart kan deze haren behandelen met een andere techniek namelijk elektrisch epileren.

Door de gekoelde kop is de laserbehandeling veilig en kunnen mensen met elke huidskleur behandeld worden.

Richtlijnen voor de behandeling

  • Bij het intakegesprek dienen de haren goed zichtbaar te zijn voor beoordeling of de haren geschikt zijn voor de behandeling. De haren mogen 4 weken voor aanvang van de eerste behandeling en tijdens de gehele behandelperiode niet geharst of geëpileerd worden. Dit verstoort de haargroeicyclus omdat er dan geen haartje meer in het haarzakje zit.
  • De haren dienen 1 dag voor de behandeling weggeschoren te worden. Tijdens de gehele behandelperiode mogen de haartjes wel dagelijks geschoren worden.
  • Wanneer er tijdens de behandelperiode een koortslip ontstaat, antibioticakuur gebruikt wordt of een zwangerschap optreedt moet u dit melden bij de huidtherapeut ; er zal op dat moment geen behandeling plaats kunnen vinden. De huid mag 4 weken voor de behandeling niet aan de zon blootgesteld worden. Hoe bruiner de huid door de zon, hoe meer risico er is op donkere en of lichte vlekken tijdens en na de behandeling. Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crèmes. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een anti zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.

Tijdens de behandeling

Er zal eerst gevraagd worden naar eventueel medicijngebruik of andere bijzonderheden. Daarna wordt de huid gereinigd met huidalcohol 70%. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit huidpotlood. Als er nog enkele haartjes aanwezig zijn worden deze weggehaald met een scheermesje. U krijgt een donkere bril om uw ogen tijdens de behandeling te beschermen.

Er wordt daarna een laagje gel op de huid gebracht en wordt de laserkop op de betreffende huid geplaatst. U voelt lichte prikjes, te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aanschiet en warmte. Bij de één is dat gevoeliger dan bij de ander, maar doorgaans wel goed te verdragen.

Na afloop wordt er een verkoelende crème en zonnebrandcrème aangebracht. De duur van een behandeling varieert van 15 minuten tot twee uur. Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak.

Advies na de behandeling

  • Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Er mag gekoeld worden met een coolpack en een handdoek om de warmte op de huid te koelen. De huidreactie verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen.
  • Bij roodheid van de huid kunnen beter de volgende dingen vermeden worden : make-up, zwemmen, sauna, sporten, scrubben en een chemische peeling.
  • Om het ontstaan van risico’s of complicaties te verkleinen wordt er geadviseerd om de huid niet bloot te stellen aan de zon en dagelijks een anti zonnebrandcrème spf30-50 te gebruiken. Zo wordt er voorkomen dat er donkere of lichte vlekken ontstaan.
  • Na iedere behandeling zullen de haren na ongeveer 10 dagen uitvallen en zullen er steeds minder haren terug komen. Ook zullen de haren dunner en minder stug zijn. Hierdoor hoeft u zich minder zorgen te maken over de haargroei en minder vaak te hoeven scheren.
  • Als er korstjes ontstaan op bepaalde plaatsen, niet aan de korstjes krabbelen en neem contact op met de huidtherapeut voor advies.

Verwachte resultaat

U kunt een haarreductie verwachten van 70-80%. Er dient wel rekening gehouden worden met het feit dat er in het lichaam slapende haarzakjes aanwezig zijn, die aangewakkerd kunnen worden door bijvoorbeeld de overgang, bepaalde medicijnen en het ouder worden.

Om een goed resultaat te behouden wordt er geadviseerd om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Gemiddeld wordt er 6 tot 8 maal behandeld voor het gewenste resultaat bereikt wordt. Dit geldt voor een lichte huidskleur met dikke donkere haren. Bij de donkere huidskleur zal het bereiken van het resultaat langer duren in verband met het feit dat er meer pigment in de huid aanwezig is. De behandeling zal hierop aangepast worden om veilig te werk te gaan. Dit heeft tot gevolg dat er meer behandelingen nodig zijn dan bij een lichte huidskleur.

Belangrijk is om consequent elke 4-6 weken een laserontharingsbehandeling te ondergaan om om het gewenste resultaat te behalen. Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan helaas niet van te voren voorspeld worden door de huidtherapeut.

Tijdens de behandelperiode wordt de voortgang regelmatig met u geëvalueerd.

Kosten en vergoeding

Laserontharing bij vrouwen in het gelaat wordt in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Bij huidtherapie Breevaart betaalt u eerst de behandeling waarna u de rekening kunt indienen bij uw verzekeraar.

Locatie en contact

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken
dan kan dat door te bellen of mailen.

Huidtherapie Breevaart is gelegen midden in Almkerk en
in Werkendam en er is voldoende ruimte om te parkeren
indien u met de auto komt.

Zowel de praktijk in Almkerk als Werkendam zijn rolstoeltoegankelijk en de behandelruimtes zijn gevestigd op de begane grond.

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

Telefoon     06 - 122 798 13
E-mail     info@huidtherapiebreevaart.nl

Adres & Contact

Knotwilg 2A
4286 DE Almkerk

Raadhuislaan 2-055
4251 VS Werkendam

☞   info@huidtherapiebreevaart.nl
☏  06 - 122 798 13

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag en er wordt uitsluitend behandeld op afspraak.

//